Министърът на финансите Асен Василев е фокусник, който си играе с

...
Министърът на финансите Асен Василев е фокусник, който си играе с
Коментари Харесай

Пламен Абровски: До месец правителството ще падне, ако НС гласува отпадане на забраната за внос на зърно от Украйна

Министърът на финансите Асен Василев е магьосник, който си играе с цифрите по този начин, както му е угодно. Опитите за интервенция на страната на свободния пазар са като слон в стъкларски магазин. Ако Народното събрание вземе решение за отпадане на възбраната за внос на зърно от Украйна, до месец държавното управление ще падне. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Пламер Абровски, аграрни специалист и юрист, който акцентира, че земеделските производители са гръбнака на България.

" Изключително културни, работливи и миролюбиви хора. За да станат те и да отидат на митинг,  представете си до каква степен е стигнало това нещо. Освен това, е хубаво да погледнем нещата и от друга позиция. Не може да оставяш всички аграрни производители с усещането, че ще направиш нещо, че ще си пореден и 4 дни преди крайния период да си смениш на 180 градуса позицията, без стопански разбори, без доводи, без безусловно нищо. Ще ме прости господин Кирил Петков, но не се прави по този метод, споделям него, тъй като той е вносител на това нещо. Трябва да имаш разбор, би трябвало да предупредиш, ти би трябвало да си дадеш сметка по какъв начин ще реагира пазара. Държавата няма право и не би трябвало да се меси на частния пазар, а сега прави тъкмо това.

Държавата нарушава едни взаимоотношения, които са били доста нежни сред производители и преработватели.

Ако ние нарушим този баланс в България се наруши, в случай че едните пострадат за сметка на другите, това ще бъде извънредно, тъй като доста политици споделят, че ние субсидираме зърнопроизводството и нямаме добавена стойност. Единствената добавена стойност, която ние имаме е в производството на слънчогледово масло, така наречен олио. Зърното в България, в огромната си част то не се преработва, то се изнася. Но за олиото, цялата добавена стойност, преработката, налозите, работната ръка остава в България. Години наред зърнопроизводители и преработватели са работили дружно. В един миг страната се намесва и унищожава целия този баланс, не се прави по този начин ", разяснява Абровски.

По думите му министър Кирил Вътев ще стане " курбан ", така като ПП-ДБ към този момент са взели политическото си решение и напълно скоро ще го официализират: " Настоящият министър е заявявал: “каквото каже Народното събрание ". Ти си министър, ти си индивидът, който Народното събрание, целият български народ са те избрали и са те назначили, с цел да управляваш цялостен един бранш, а ти би трябвало да се идентифицираш. За мен персонално, честното и достойното е този министър да стане и да каже “аз съм " за " или аз съм " срещу ", в случай че съм срещу седиш си, натискаш се и подкрепяш това, което твоето държавно управление на ПП-ДБ са взели като решение. Ако си " за ", ставаш и казваш, аз съм със земеделците, аз съм за тях. Ако това нещо на следващия ден се гласоподава, аз си депозирам оставката ". Това е мъжкото, това е честното и това е достойното за един човек, който би трябвало да се отъждествява със бранша ", безапелационен е земеделският специалист.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР